geplaatst op woensdag 21 september 2016

Vitaalste

NORISK vitaalste bedrijf van Groningen

NORISK IT Groep is op 7 september jl. verkozen tot vitaalste onderneming van de provincie Groningen. De vakjury verkoos, onder leiding van voormalig meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband, unaniem voor NORISK.

Vitaliteit in beleid en uitvoering
De keuze viel primair op NORISK doordat er op alle elementen die het begrip vitaliteit behelzen zowel beleid en gerichte aandacht is, als ook directe zichtbaarheid. Bij NORISK staat niet primair de klant, maar juist de medewerker centraal. De gedachte hierbij is dat blije, goed gefaciliteerde en tevens voldoende uitgedaagde medewerkers de belangrijkste voorwaarde zijn voor het optimaliseren van de klanttevredenheid.

De medewerker voorop
Het vitaliteitsbeleid wordt zichtbaar door de strakke focus op de kwaliteiten van de medewerkers. Er wordt dus niet ingezet op het verbeteren van eventuele minpunten, maar juist op het optimaal benutten van de kwaliteiten, eventueel door aanpassing van de functie en/of het takenpakket. Naast persoonlijke opleidingsplanning mag ook iedere medewerker kosteloos gebruik maken van  personal health coach Simone Meijer (Delphin Balance), die op maat adviseert ten aanzien van beweging en voeding. Ook biedt NORISK wekelijks een professioneel verzorgde bootcamp training aan, wordt geëxperimenteerd met bedrijfsyoga en zijn er regelmatig gezamenlijke detox-initiatieven.

De grootste transitie
Een ander belangrijk argument voor de verkiezing tot vitaalste bedrijf was dat NORISK in een relatief kort tijdsbestek een enorm grote transitie heeft ondergaan. Het is oneindig veel moeilijker om een bestaande alleszins traditionele onderneming om te vormen tot een eigentijdse op duurzame inzetbaarheid geënte cultuur, dan het als relatief jonge onderneming direct vanuit de opzet neer te zetten. Bij NORISK werd zo’n 40 jaar traditie is slechts 4 jaar ‘omgetoverd’ naar het huidige niveau,
waarbij welzijn zowel in zakelijk als in privéopzicht belangrijker wordt geacht dan winst.

Humor en beleving
Een bezoek aan het NORISK bedrijfspand is zeker een aanrader. Daar blijkt hoe er is nagedacht over de wijze waarop er balans kan worden geboden tussen gerieflijkheid, professionaliteit en plezier. Iedere ruimte biedt een eigen beleving en er is volop ruimte om op verschillende manieren te kunnen werken; zittend, staand of bewegend. Ook valt direct op dat humor een belangrijke plaats en betekenis heeft in de onderlinge contacten.

Landelijke verkiezing
Op 16 november dingt NORISK mee naar de titel vitaalste “bedrijf van Nederland”. We go for IT!!2012 - 2019 All Rights Reserved. NORISK Software BV  

s