Uit voorzorg en om het risico op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen zijn alle locaties van KwadrantGroep momenteel gesloten voor bezoek. Naast het gewone bellen zocht KwadrantGroep voor haar bewoners en hun familie een mogelijkheid om elkaar ook te zien.

KwadrantGroep heeft vervolgens NORISK IT benaderd om mee te denken over een oplossing voor het tot stand brengen van een beeldverbinding tussen bewoners van verzorgingstehuizen en hun familie. De door NORISK IT geleverde en bij KwadrantGroep al in gebruik zijnde tablets voor het digitale zorgdossier bleken perfect gebruikt te kunnen worden voor beeldbellen tussen bewoners en hun familie.

NORISK IT heeft een oplossing bedacht waarbij familie middels een reserveringspagina zelf een tijdslot kunnen inplannen om te beeldbellen met hun naaste. Hiervoor is Microsoft Bookings in combinatie met Microsoft Teams ingezet. Binnen twee dagen is de hele oplossing technisch en functioneel gerealiseerd. Samen met KwadrantGroep heeft NORISK IT een test opgezet die positief ontvangen is. KwadrantGroep heeft vervolgens besloten om deze oplossing dan ook in de praktijk in te zetten.