Het ministerie van VWS maakt 77 miljoen extra vrij voor ondersteuning en zorg op afstand via digitale toepassingen. Het gaat om een aanvullend bedrag bedoeld voor zorg aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking. Door het grote aantal aanvragen van de eerdere tijdelijke noodregeling SET COVID-19, onderdeel van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET), is er nu de SET COVID-19 2.0.

NORISK IT  biedt zorginstanties in samenwerking met partner Samsung een kant en klare oplossingen voor het uitleveren en beheren van nieuwe tablets of smartphones. De devices zijn gebruikersvriendelijk ingericht en worden volledig op afstand beheerd.

Voor iedere organisatie wordt er €25.000 tot max. € 50.000 beschikbaar gesteld voor het aanschaffen of inrichten van de digitale oplossingen. De apparaten kunnen vervolgens op afstand worden uitgegeven aan cliënten of patiënten om menselijke contact te minimaliseren.

De oplossing omvat het volgende:

Automatische uitrol en installatie van de Knox beheersoftware en voor een zorg op afstand geschikt MDM- profiel;

  • Dit MDM-profiel is gericht om een zo hoog mogelijk gebruiksgemak te waarborgen, dit is de zogeheten Kiosk modus;
  • Het instellen van restricties zoals bijvoorbeeld: een verplicht wachtwoord of blokkeren van bepaalde applicaties (blacklisting);
  • Op afstand installeren van de meeste voorkomende zorg op afstand applicaties en één vrij te kiezen applicatie;
  • Korte Knox-portaaltraining voor de IT-medewerkers.

 

Een unieke kans om een extras stukje service aan uw patiënten te leveren. Wilt u deze kans benutten of meer weten over de regeling? Neem dan contact op met één van onze specialisten via: https://noriskit.nl/contact/